תזונאית יקרה
אומרים ששמן זית בריא למאכל
האם הוא בריא גם כשמן לטיגון?
האם הוא מאבד מתכונותיו (אולי אפילו מזיק) כאשר הוא מתחמם
תודה,
יובל מהצפון
***
יובל הצפוני,
כתזונאית אני שומעת הרבה משפטים שמתחילים ב "אומרים ש..."
כדרכן של שמועות, יש בהן משהו מן האמת. אבל כשאני אומרת "משהו" אני מתכוונת בשאלה הנוכחית לכך ששמן הזית אכן ניחן בסגולות אבל יש לשים לב לכמויות ולאיכות. בסופו של יום חוזרים למילה איזון.
לגבי טיגון, ככל הידוע לי לטיגון רגיל של חביתה או בצל או ירקות למרק, שמן הזית הוא מצוין. לגבי טיגון עמוק אני חושבת שהוא פחות מתאים, הטמפרטורות בטיגון עמוק גבוהות יותר וגורמות לו להתפרק.
יעל
אומרים ששמן זית בריא למאכל
האם הוא בריא גם כשמן לטיגון?
האם הוא מאבד מתכונותיו (אולי אפילו מזיק) כאשר הוא מתחמם
תודה,
יובל מהצפון
***
יובל הצפוני,
כתזונאית אני שומעת הרבה משפטים שמתחילים ב "אומרים ש..."
כדרכן של שמועות, יש בהן משהו מן האמת. אבל כשאני אומרת "משהו" אני מתכוונת בשאלה הנוכחית לכך ששמן הזית אכן ניחן בסגולות אבל יש לשים לב לכמויות ולאיכות. בסופו של יום חוזרים למילה איזון.
לגבי טיגון, ככל הידוע לי לטיגון רגיל של חביתה או בצל או ירקות למרק, שמן הזית הוא מצוין. לגבי טיגון עמוק אני חושבת שהוא פחות מתאים, הטמפרטורות בטיגון עמוק גבוהות יותר וגורמות לו להתפרק.
יעל
2 תגובות:
איך יודעים ששמן מפורק?
הי מיכל,
כששמן מתפרק רואים מן קצף לבן.
למעשה - כשמטגנים במחבת חביתה יש פחות בעייה כי בד"כ נמצאים ליד המחבת שמים מעט שמן ומיד מטגנים. הבעיה נוצרת בטיגון חוזר כשעושים קציצות או לביבות או בטיגון בשמן עמוק כשנשארות חתיכות במחבת או בסיר. איך לפתור את הבעייה? כדאי להוציא חתיכות שנשרפו ונשארו בשמן ולא למחזר יותר מידי.
יעל
הוסף רשומת תגובה