תזונאית יקרה,
למה אומרים שמותר לאכול רק אפרסמון אחד ליום?
למה אומרים שמותר לאכול רק אפרסמון אחד ליום?
שיהיה לך יום כתום, חדוה
***
חדוה יקרה,
קודם כל, לפני שמעבירים ביקורת קצת חנופה -
אפרסמון הוא פרי כתום. כתום = בטא קארוטן = ויטמין A (בגוף האדם הופך הבטא קרוטן לוויטמין A), והוא טוב לראיית לילה, לתפקוד העור והרקמות המכסות את המעי ומערכת השתן, הוא חיוני לתפקוד מערכת הרבייה ומעורב בתהליכי הגדילה של הגוף. ולא רק שאפרסמון מכיל ויטמין A, אלא שאפרסמון גדול מספק את כל הדרישה היומית!
ועכשיו לחדשות הפחות טובות... תלוי למי... בעבר היו מקרים של סתימות מעיים שנבעו מתהליך הבחלה (=האצת הבשלה) לקוי של הפרי. ישנם שני זני פרי בארץ, האחד עפיץ, לא בשל, שמשאיר טעם דביק שכזה על הלשון ולכן צריך לעבור תהליך הבחלה לפני אכילתו, והשני לא. כיום, תהליכי העיבוד שוכללו והיחידים שצריכים להיזהר מאכילת יתר הם מנותחי קיבה ומעיים.
ועכשיו לחדשות הפחות טובות... תלוי למי... בעבר היו מקרים של סתימות מעיים שנבעו מתהליך הבחלה (=האצת הבשלה) לקוי של הפרי. ישנם שני זני פרי בארץ, האחד עפיץ, לא בשל, שמשאיר טעם דביק שכזה על הלשון ולכן צריך לעבור תהליך הבחלה לפני אכילתו, והשני לא. כיום, תהליכי העיבוד שוכללו והיחידים שצריכים להיזהר מאכילת יתר הם מנותחי קיבה ומעיים.
שלך, יעל
תגובה 1:
תזונאית יקרה שלי,
קראתי את התייחסותך לאכילת אפרסמון
כמנותח בכיב קיבה האם אפשר ל"חטוא" ולאכול מדי פעם מהפרי האסור
צורים הרצל הרעב
הוסף רשומת תגובה