תזונאית יקרה,
שמתי לב שכל יום אני אוכלת - עגבניה, מלפפון (עם הקליפה), גזר, גמבה אדומה (לפעמים) ותפוח אדמה (בד"כ פירה). מידי פעם גם צנוניות קטנות (שזה עכשיו החטיף הלהיט בבית, אחרי עידן האדממה עליו השלום). משמע, אני אוכלת ירקות בצבעים אדום, ירוק, כתום ולבן. אני כמעט אף פעם לא אוכלת ירקות סגולים (אגב, צנון נחשב לסגול לצורך העניין, או שצריך ממש כרוב סגול?)
מה המשמעות של הצבעים השונים?
תודה, רוית הצבעונית
תודה, רוית הצבעונית
***
לרוית הצבעונית,
קודם כל מזל טוב להולדת הצנוניות הקטנות ותנחומי על האדממה. נתפלל לתחיית המתים.
העגבנייה האדומה והלפעמים חצי גמבה תורמים לך ליקופין וויטמין C. הליקופין עוזר במניעת מחלות כלי דם, סרטן ויכול גם לעזור בשמירה על הראייה ותפקוד המוח. ויטמין C הוא נוגד חימצון.
מלפפון ירוק עם קליפה - הצבע הירוק מגיע מהכלורופיל שמגן מפני חומרים מסרטנים (על המלפפון וגם עליך) יש בו פיטוסטרולים שהם רכיבים דמויי כולסטרול המפחיתים את ספיגת הכולסטרל, וויטמין K התורם לקרישת הדם ולחוזק העצם.
גזר כתום - בכתום יש בטא קרוטן וויטמין E. בטא קרוטן עוזר להפחתת הסיכון לסרטן וממנו נוצר ויטמין A התורם למערכת החיסונית, וויטמין E נוגד חימצון ותורם למניעת מחלות לב ותהליכי הזדקנות לבריאות העור.... למה עיניים? לא יודעת, מיתוס.
תפוח אדמה - הצבע הלבן נוגד חיידקים ודלקות - סוג של אקונומיקה...
וסגול - לא יוצא לך לאכול... מה יש בו בסגול? אנתוציאננים - נוגדי חימצון חזקים במיוחד. ועוד ...
לשאלתך, הצנוניות נחשבות לאדומות בקליפה ולבנות מבפנים.
שלך, יעל
2 תגובות:
יעל, מעניין...
האם יש הבדל בין ירקות ופירות לעניין זה?
תודה, רינת
אם חושבים על זה, מה זה בכלל ירקות ופירות?
אני אתייחס לפירות ולירקות לפי השימוש במטבח.פריבד"כ מכיל יותר סוכר מירק, כשישנם ירקות כמו עגבנייה או גזר שתכולת הסוכר בהם יותר גבוה משאר הירקות אך עדיין נמוכה מהפירות. ולגבי הצבעים.. אם כך אין הבדל צבע הירק או הפרי הם אותו חומר. אבל לכל ירק ופרי ישנם הרכבים שונים ותכולה שונה של רכיבים, מינרלים, וויטמינים כך שההמלצה היא לגוון לגוון לגון...
הוסף רשומת תגובה